top of page
IMG_20220207_1639176.jpg

Individuele Therapie

Therapie klinkt voor veel mensen als zwaar of heftig in de oren.

Het woord therapie betekent de behandeling van ziekten of de verlichting van symptomen. En zo eenvoudig is het. Wanneer we veel indrukwekkende en uitdagende  dingen meemaken in het leven,  kunnen we dat niet allemaal gelijk verwerken, wat dan wonden na laat.

Wanneer we fysiek verwond zijn, is dat te zien voor jou en vaak door iedereen. Zonder twijfel zal je voor die wond zorgen of maak je een afspraak met een arts die je ermee helpt.

Wanneer we psychische wonden oplopen, is een pleister niet genoeg. Ze zijn onzichtbaar. Deze onzichtbare wonden zijn dan ook makkelijk weg te stoppen en te verwaarlozen. Misschien lijkt er even niets aan de hand, op de lange termijn levert het toch problemen op.

Nog steeds ligt er bij veel mensen een taboe op dit soort wonden. Schaamte en schuld zijn woorden die regelmatig voorbij komen in mijn praktijk. En dus is de keuze vaak geweest om het te verbergen, geheim te houden.

 

Wees welkom om, voorbij de schaamte, schuld en/of angst, samen te kijken naar die onzichtbare wonden die wel heel voelbaar en pijnlijk zijn voor jezelf en vaak ook voor je omgeving. Trauma komt voor in vele vormen en maten. Het verdient aandacht van jou om te kunnen helen. Want met die aandacht kun je helen!

 

Aan de hand van ons eerste gesprek maken we een plan met daarin wat we gaan doen. Hierin staat helder wat jij wilt bereiken, wat je uitdagingen zijn en hoe we dit gaan aanpakken.

Ik maak gebruik van al de methodieken die ik heb geleerd en daarnaast zet ik mijn levenservaring in en alles wat ik heb geleerd van het helen van mijn eigen onzichtbare wonden.

 

De frequentie van de sessies kan variëren tussen wekelijks, tot een keer per maand. Dit stemmen we samen af aan de hand van je hulpvraag en wat er nodig is.

bottom of page