top of page
IMG_3039.JPG

Relatie Therapie

"Echte magie in een relatie is de afwezigheid van een oordeel over de ander"

Wayne Dyer

In de veilige aanwezigheid van een geliefde, kun je meer aan! Ook het verwerken van een trauma.

Je bent net in een relatie en wilt elkaar op een dieper niveau leren kennen om negatieve patronen te voorkomen. Misschien heb je een eerdere relatie achter de rug en wil je voorkomen dat je dezelfde ‘fouten’ maakt.

 

Of…..

 

Soms loop je vast in je relatie en komen jullie er niet meer samen uit. Dit kan op verschillende gebieden zijn; De gesprekken lopen vast of het escaleert, jullie reageren allergisch op bepaalde dingen van elkaar of jullie zonderen je juist af. Missen jullie de intimiteit en/of seksualiteit van vroeger? Zijn er twijfels of je nog samen verder wilt? Hoe langer patronen bestaan, hoe meer jullie relatie erdoor ‘vervuilt’ raakt. Misschien zijn jullie moe, moe om nog verder te strijden, moe om te proberen het anders te doen.

 

Dan is het fijn als iemand met jullie meekijkt om helder te maken wie jullie zijn en hoe jullie elkaar kunnen raken. Met relatietherapie lukt het om op een positieve manier patronen waardoor jullie vastzitten helder te krijgen en uiteindelijk samen te doorbreken. Je ontwikkelt meer inzicht in jezelf en de ander, waardoor er meer begrip is. Jullie verbeteren de intimiteit en seksualiteit. Op deze manier creëren jullie weer een diepe verbinding van liefde.

Zeker wanneer er sprake is van trauma of posttraumatische stress, kan het extra uitdagend zijn om er samen uit te komen. Het trauma kan tussen jullie instaan als een grote berg en verbinding lijkt steeds minder mogelijk.

Graag kijk ik met jullie mee vanuit mijn eigen ervaring en zet ik de verschillende methodieken in, zodat we helder kunnen maken wat de geraaktheden en gevoeligheden zijn, wat jouw eigen aandeel is in het proces. We gaan de diepte in en onderzoeken wat jullie individuele pijn is, die de ander zo kan raken. We onderzoeken jullie behoeften en werken samen aan een betere communicatie, meer openheid, zodat jullie emotioneel kunnen verbinden met respect voor elkaars eigenheid.

 

 

Vaak hebben we niet helemaal helder wat voor bagage we als individu meenemen uit ons verleden, wat onze relatie en verbinding in de weg kan staan. Soms is het dan ook van grote toegevoegde waarde om ook individuele therapie te volgen.

 

Doel van relatietherapie:

Het doel van relatietherapie is de relatie verbeteren. Helder maken wat jouw behoeften en verlangens zijn. We Werken Samen, allemaal in onze eigen rol om de relatie te verbeteren, het gesprek weer aan te gaan en te onderzoeken wat goed en belangrijk is voor jou. Het is niet mijn doel om de relatie persé in stand te houden. Soms betekent het de relatie verbeteren, toch los van elkaar. Als dit het besluit is, is een zorgvuldige, goede afronding belangrijk, zeker als er ook kinderen zijn.

 

De frequentie van de sessies kan variëren tussen wekelijks, tot een keer per maand. Dit stemmen we samen af.

Jullie zijn van harte welkom! Neem gerust contact op voor een gratis telefonisch oriënterend gesprek.

bottom of page